1. Welcome to kiwibox

  We're happy that you are part of our community. Please take a few minutes discover how kiwibox works.

  You want to explore kiwibox on your own? No problem. You can easily restart the tour at any time by using the sidebar if you change your mind.

 2. Logo

  A click on the kiwibox Logo brings you back to the startpage. Besides a menue with a lot of useful links opens if you mouse over.

 3. Notifications

  You may find all of your news, friendship requests and messages up right in the navigation bar.

 4. Settings

  Just mouse over a post and the gearwheel will appear. Here you'll find all the settings for your news.

 5. Supermodul

  The supermodul summarizes various contents. Enjoy exploring!

Christian_B

Christian_B   , 21

from Eutaw

Statistics

Kom i form uden et fitnesscenter

Vigtigheden af at være i form, og få rigeligt med motion i hverdagen, er ikke til diskutere. Det er ikke kun vigtigt for din fysiske sundhed, at du holder dig i gang. Det kan også have stor indflydelse på din mentale sundhed. Motion gør dig nemlig mere glad, produktiv og fokuseret.

Selvom de fleste er udmærket klar over, hvor vigtigt motionen og den sunde livsstil er, er mange tilbøjelige til at nedprioritere det i en hverdag, der er fyldt op med arbejde, børn, praktik og mangel på overskud.

Heldigvis findes der måder du kan indføre træning i din hverdag, uden at skulle bruge 2 timer på at køre ned i et fitnesscenter, træne og køre hjem.

Personligt er jeg mest til at træne, og generelt få min motion på en måde, som er nemt tilgængeligt, effektiv, og ikke kræver mere tid end allerhøjest nødvendigt.

Derfor vil jeg nu dele med jer, hvordan jeg personligt er kommet i form, uden at bruge et eneste minut i et fitnesscenter.

 

Løbetræning i det fri

En god omgang løbetræning i det fri er en af mine helt store favoritter, hvis jeg hurtigt og effektivt vil have noget konditionstræning, og forbrænde et par hundrede kalorier. For det første, kræver det stort set intet udstyr at løbe en tur, udover et par gode sko og nogenlunde velegnet tøj.

For det andet, behøver en løbetur ikke tage mere end 45 minutter fra du begynder til du er hjemme igen. På den relativt korte tid kan man nå at forbrænde en god mængde af kalorier, få klaret sindet op, og opnå en følelse af selvtilfredshed.

For det tredje, er det et fantastisk middel mod dårligt humør, mangel på overskud og træthed.   

Hjemmetræning

Det er en god ide at få trænet hele kroppen igennem regelmæssigt. Dette betyder selvfølgelig, at det også er vigtigt at få styrketrænet den øvre halvdel af kroppen, som bliver mindre stimuleret under en gang løbetræning.

Modsat konditionstræning, kræver det en smule mere kreativitet, og muligvis noget udstyr, at styrketræne hele kroppen. Jeg valgte tidligt i processen at investere i en ribbe. På den måde kunne jeg både træne ryggen, maven, skuldrene og biceps ved hjælp af min egen kropsvægt og ribben.

Du kan også inddrage familien ved at konkurrere om, hvem der kan stå længst tid på et balancebræt.

Der findes masser af apps og videoer, der viser hvordan man effektivt og hurtigt kan træne derhjemme med lidt eller intet udstyr.

 

Cykel på arbejde

Hvis du rent praktisk og logistisk set har mulighed for det, vil jeg på det klareste anbefale, at du tager jernhesten på arbejde frem for bilen.

Udover, at du får noget motion ind i din hverdag før og efter arbejde, uden at du egentligt bruger særlig meget tid på det, giver det også en fantastisk start på dagen. Du vil formentlig opleve at blive mere koncentreret og produktiv på dit arbejde.

               

Gåtur med resten af familien

Hvis både træning og kvalitetstid med familien er en prioriteret aktivitet, men der kun er tid eller overskud til den ene af delene, kan du med fordel kombinere de to ting.

Tag hele familien under armen, og kom ud og gå en lang tur. Ikke alene giver det en masse motion og frisk luft til hele familien. Det er også en anderledes og hyggelig måde at tilbringe tid sammen.


Mekanisk eller batteridrevet ur?

Hvis du interesserer dig bare lidt for ure vil du uden tvivl have bemærket den evige debat om, hvorvidt et ur skal være mekanisk- eller batteridrevet.

Jeg vil gerne starte med at sige, at der er fordele og ulemper ved begge dele. Selv sværger jeg ikke kun til en af tingene. Jeg ejer ure, der er drevet af begge dele, og jeg er utroligt glad for begge ting da de giver forskellige fordele og unikke egenskaber.

Derfor vil jeg igennem dette indlæg forsøge at formidle de tanker jeg gør mig, når jeg står med valget i mellem et mekanisk- eller batteridrevet armbåndsur.

 

Mekanisk - Fordele

Der er noget udefinerbart ved at have et mekanisk ur på. Det giver en helt speciel og elegant følelse at trække sit ur op. De fleste ur-entusiaster vil formentlig erklære sig enige i, at et mekanisk urværk også indgyder en følelse af fascination og kvalitet, som man simpelthen ikke får med et batteridrevet ur.

Samtidig vidner et mekanisk drevet urværk også ofte om, at der er tale om et stykke håndværk af en meget høj kvalitet, hvilket også afspejles i prisen.  

Kort sagt, er et mekanisk ur ofte et valg man tager, hvis man har en passion for selve urværket og dets historie. Man ønsker ikke bare at købe et ur, men derimod en livsstil igennem et smykke, som kun entusiaster vil sætte pris på.

 

Mekanisk - Ulemper

Hvis ikke man sætter pris på det, kan det være en sur pligt at trække sit ur op på daglig basis, hvilket er nødvendigt, hvis du vil have dit ur til at forblive nøjagtigt.

Ligeledes er prisen også markant højere på mekaniske ur. Samtidig er udvalget også mindre da det primært er eksklusive brands, der fortsat producerer denne slags urværker.

Batteri - Fordele

Batteridrevne ure er med længder den mest udbredte og almindelige form for urværk i dag. Køber du et ur til under 2000 kroner kan du næsten altid være sikker på, at det ikke er mekanisk drevet. Det skal samtidig nævnes, at det langt fra betyder at batteridrevne ure er lig med dårlig kvalitet. Fx er Michael kors ure og Seiko ure batteridrevet.

Grunden til batteriets udbredelse og popularitet bunder i to ting, nemlig prisen og bekvemmeligheden.

Det er markant billigere at producere, og dermed også købe, et batteridrevet ur.

Et batteridrevet ur behøver ikke at blive optrukket på noget tidspunkt i batteriets levetid. Det kører simpelthen bare, indtil det ikke gør det mere. Og når tid er, kan du let og billigt få skiftet batteriet hos en urmager eller smykkebutik.

Batteri er altså den nemme og praktiske løsning, og formentlig den ideelle løsning for dig, der ikke har en videre stor passion eller interesse for urværker og historien bag.

 

Batteri - Ulemper

Et batteridrevet ur har ikke, og kommer aldrig til, at have samme charme og elegance over sig, som et mekanisk ur. Ihvertfald ikke efter min mening. Samtidig er kvaliteten af urværket som regel også en del ringere.

Herudover skal batteriet også skiftes, dog ikke så ofte.

 


Sådan vælger du den rigtige lampe og lys

Lamper og det lys, der følger med dem, er ofte et overset aspekt af indretningen i de danske hjem. Det er langt fra uvæsentligt, hvilken lampe du vælger at hænge over dit spisebord, i sofahjørnet, på kontoret eller børneværelset.

Den rette lampe, og belysning, kan radikalt transformere et rum, og dets stemning, til det positive. Samtidig kan det forkerte valg have modsatte effekt, og skabe disharmoni i et rum.

Belysning i stuen

Det vigtigste, når du vælger lamper og belysning til din stue, er, at du er klar over formålet for de forskellige dele af stuen. Fx bør der være stor forskel på, hvilken type lampe, du benytter over dit spisebord sammenlignet med den lampe og belysning, du benytter i forbindelse med sofa-området.

Selvom du fx har spot-lys fordelt i hele rummet, kan du med fordel supplere med forskellige mindre lyskilder rundt omkring i rummet. For eksempel har House Docter et bredt udvalg af moderne og stilrene lamper, der passer til de forskellige dele af stuen.

På den måde kan du regulere stemningen i rummet, fx skaber lys, der kun oplyser spisebordet, en helt særlig intimitet.

Belysning i køkkenet

Belysningen i dit køkken bør i høj grad have et praktisk præg. Du bør efter bedste evne indrette dit lys, så du har optimal belysning på de steder, der har brug for det. Heriblandt køkkenbordet, ud for skabe og over køkkenvasken.

Generelt minder belysning i køkkener meget om hinanden, da det ofte er et stærkt og klart lys, i form af spots.

Hvis dit køkkenområde er udstyret med en ø, hvor dit komfur ikke er placeret, har du god mulighed for at give belysningen et personligt præg, ved at opsætte en stor og flot loftslampe.

Belysning i værelset

Alt efter hvem der bruger værelset, og hvad de bruger det til, bør man vælge belysningen efter dette. For yngre børn vil det ofte være optimalt, hvis der både er fuld og skarp belysning, til leg, og et mere svagt lys til sengetid.

Det samme gælder større børn. De fleste vil foretrække at have noget loft-lys, der oplyser hele værelset, især i vintermånederne. Samtidig vil mange også have stor gavn af en bordlampe, fx fra Bloomingville, som de kan benytte ved et skrivebord når de skal læse lektier.