1. Welcome to kiwibox

  We're happy that you are part of our community. Please take a few minutes discover how kiwibox works.

  You want to explore kiwibox on your own? No problem. You can easily restart the tour at any time by using the sidebar if you change your mind.

 2. Logo

  A click on the kiwibox Logo brings you back to the startpage. Besides a menue with a lot of useful links opens if you mouse over.

 3. Notifications

  You may find all of your news, friendship requests and messages up right in the navigation bar.

 4. Settings

  Just mouse over a post and the gearwheel will appear. Here you'll find all the settings for your news.

 5. Supermodul

  The supermodul summarizes various contents. Enjoy exploring!

Fleur-Noordelij

Fleur-Noordelij   , 63

from Long Green

Statistics

vind hier meerdere stromingen en zeer belangrijke jargon op de discipline van interieur design

Ontdek hier meerdere ontwikkelingen en zeer belangrijke jargon op de discipline van binnen huis interieur.

website van https://www.ALLEeetkamerstoelen.nl.. Daarnaast maak ik gebruik van Social Media kanalen als Instagram, Pinterest en Facebook waar prachtige afbeeldingen en zeer goede trucjes te vinden zijn.

Het aankleden van je interieur vraagt om ergveel bekwaamheid die de meeste mensen jammer genoeg niet in huis hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende vragen. hoe begin je? Zijn er belangrijke trends op het gebied van interieur design?
Hoe luidt de betekenis van Interieur design? Met dit artikel zullen enkele van deze stellingen worden beantwoord zodat je met voldoende kunde van zaken aan de slag kan. Hiermee ga ervan uit dat ik je met dit artikel enkele aanknoopspunten te geven die ervoor zorgen dat u kan starten in u eigen huis.

Als aller eerst bieden we een gedetailleerd antwoord op de vraag wat interieur design nou allemaal precies betekend


Waar staat interieur ontwerp voor?
Door gebruik te maken van sommige design principes tracht je de ruimte mooier te maken voor jou de bewoner.Je moet deze term nooit vermengen met interieur alleen, interieur design moet reking houden met aspecten zoals bouwkunde en product design.

Een interieur ontwerper is iemand die wordt beschouwd als een expert met kennis op het gebied van interieur of een persoon die interieurs ontwerpt, als vast onderdeel van hun werk.

Een ontwerper is de persoon die richting geeft aan de feeling van de omgeving in het huis zodat deze beter past in het volledige huis. Het komt voor dat een designer dient te beschikken over een machtiging als deze een bepaalde activiteiten wil verrichten.

Nu je een beeld hebt wat het werk van de ontwerper inhoudt is het de hoogste tijd om iets zinvols te gaan leren over deze discipline. Zullen we beginnen?

Het is van ongekend belang is om bij het inrichten van het huis het huis als een geheeld te beschouwen; een set ruimtes die met trappen en hallen met elkaar samengevoegd zijn Het is namelijk de truc om ervoor te zorgen dat de gemeenschappelijke stijl door het hele huis te vinden zijn.

Trap niet in de val om elke kamer hetzelfde te maken, maar probeer er juist voor te zorgen dat alle ruimtes van elkaar sterker maken

Deze versterking van de kamers kan zeer makkelijk worden verkregen door zo veel mogelijk kleuren te gebruiken in dezelfde kamer Kijk een stapje verder bij kleur en de inzet sommige kleurenschema’s om meerdere ruimtes samen te voegen. Neem enkele kleurtjes en verspreidt deze door uw gehele huis om deze uitwerking te realiseren Dit wordt gedaan om via kleur evenwicht te creëren in een ruimte
Er zijn drie stijlen om harmonie te realiseren in uw kamer deze zijn: symmetrisch, asymmetrisch en radiale.Hieronder wordt per design stijl extra informatie gegeven.aangereikt.


De drie evenwichten
Bij conventionele ontwerpers is meestal gebruik gebruik gemaakt symmetrisch evenewicht. Indien je dezelfde voorwerpen in een verticale as van elkaar ziet staan, weet\dan weet u dat u mogelijk naar symmetrisch evenwicht kijkt. Dit evenwicht zien we veel terug op zeer oude foto’s van kamers. Deze symmetrie is het aller belangrijkste bij dit evenwicht.

De symmetrie weerspiegeld ook de menselijke vorm, dus we voelen ons snel comfortabel in het bijzijn van deze vorm.

Nu gaan we verder met asymmetrisch evenwicht.

Asymmetrisch design wint steeds meer gebied als het gaat over het interieur design van het huis. Door objecten van hetzelfde visuele gewicht bij elkaar in de buurt te zetten, bereiken we deze vorm van evenwicht bereikt.

Dit evenwicht maakt het mogelijk dat je ruimte wat informeler overkomt. Asymmetrie stimuleerd dynamiek in je ruimte, en motiveerd een levendig design

Aangezien we de eerste twee evenwichten hebben behandeld gaan wij verder met het laatste evenwicht.

We realiseren radiale symmetrie alleen als we alle objecten van een bepaald design opstellen rond een centraal punt. Een goed voorbeeld van deze symmetrie is de wenteltrap. Deze design vorm komt helaas nog niet erg veel voor, maar wanneer het goed gebruikt is ziet het er zeker mooi uit.

De grootste vijand van interieur is saaihei. Als een ruimte te weinig focuspunten heeft, is de mogelijkheid heel klein om wat van de ruimte te maken. Het is van belang dat er in alle gevallen 1 punt erg dominant is in een ruimte. Het is ten alle tijden de bedoeling dat de verkregen aandacht de aandacht van de kijker behouden blijft. U moet ervoor zorgen dat je medemens verder wilt kijken in je kamer. De kijker moet minstens een centraal punt voor de rest van zijn leven onthouden. Eén uitstekend voorbeeld van een aandachtspunt in het interieur is een openhaard en een platte tv.

Stel dat u niet beschikt over minimaal een natuurlijk middelpunt in uw ruimte, neem bijvoorbeeld een openhaard en platte tv, kan je deze maken door te wijzen op een ander stuk binnen uw meubilair, dit kan ook door te wijzen naar een schilderij of door de kamer in een andere kleur te schilderen. Om ervoor te zorgen dat je focuspunt niet alle aandacht krijgt, moet je ervoor zorgen dat de balans bewaard blijft.

Mochten we het voornamelijk over muziek hebben in dit stukje tekst, dan zouden we de gehele tijd geschreven hebben over de maat van de muziek. Binnen het ontwerpen van interieurs spreken we echter over herhalingen van vaste patronen. Er zijn drie verschillende namen voor deze herhalingen, deze zijn als volgt: recidief, continuiteit of georganiseerde beweging. Om het beste uit deze thema's te halen moet u vooral nadenken over deze zaken: herhaling, progressie, contrast en de overgang van de ruimte. Met behulp van deze mechanismen zalu een gevoel van beweging geven aan uw ruimte, op deze manier bewegen je ogen van het ene object naar het andere object. Al de thema's worden zo dadelijk verder behandeld, te beginnen met het herhalingsthema.

Bij een herhalingsthema gaat het erom om telkens gebruik te maken van dezelfde element in 1 kamer. U moet altijd een kleur, textuur, patroon, lijn of een ander element voor gebruiken. Het is mogelijk om meerdere elementen te herhalen.

Bij progressie gaat het erom om bij een bepaald element de eigenschappen te verbeteren of te verlagen. Het meest voor de hand liggende toepassing bij dit thema is om het element in grote toe te laten nemen. Een voorbeeld hiervanzijn clusters van kaarsjes die verschillend in grootte zijn, omdat het verschil in grootte ervoor zorgt dat je ernaar gaat kijken. Ook kan je progressie bereiken door veel gebruik te maken van kleur. Eén voorbeeld hiervan is het zogeheten monochroom kleurenschema waarbij elk element in een iets andere schakeling van één kleurtje is geverfd.

aangezien wij progressie hebben behandeld, komen wij bij het één na laatste thema aan genaamd overgang.

De overgang is een beetje moeilijk te defineren. Dit in tegenstelling tot progressie en herhaling, lijkt de doorstroom bij de overgang een vlottere & natuurlijk doorstroom te volgen. Hierdoor glijdt uw oog van nature van het ene element door naar het andere element. De meest gebruikte manier om dit thema te verwerken in je ruimte is door gebruik te maken van een lijn die gebogen is zoals een gebogen deuropening of kronkelend pad.

Jawel, het laatste thema wat gebruikt kan worden voor het ontwerp van je interieur.

Het thema contrast is zeer gemakkelijk om te omschrijven. Het leggen van twee verschillende kleuren kussens op de bank, een witte & een zwarte, is een goed voorbeeld van het thema contrast. Je kan bij dit thema ook een stap verder gaan. Houdt de 2 kussens uit het voorbeeld hierboven in je hoofd. De kussens kunnen ook een andere vorm aannemen zoals een cirkel, vierkant en/of een driehoek. Dit thema wordt meestal ingezet om een kamer een levendiger gevoel mee te geven. Ook bij dit thema is het erg belangrijk om de balans van alle thema’s niet te verstoren. Indien deze balans wordt verstoord zalal uw harde werk om een mooie kamer te creëren voor nop zijn geweest, aangezien de effecten zullen verdwijnen.

Een ander belangrijk object van het interieur waarbij het erg belangrijk is om een uitstekende planning te maken, zijn de details van je kamer. De details kunnen van alles inhouden van de lampenkap van de lampen in de kamer tot aan de deurknoppen in de deuren. Ook de kleuren van de waterleidingen en de lichtschakelaars zijn erg belangrijke punten als het gaat om de details van de kamer die ontworpen dient te worden. Dit puntje van het ontwerp wordt door erg veel mensen helaas of weggelaten of vergeten in je ruimte. Het weglaten van de details in erg jammer, omdat het juist de details van een kamer zijn die de kamer kunnen maken of breken. Als je rekening houdt met de details van je ruimte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de details subtiel zijn, je moet ze namelijk niet verwachten. Indien een detail te verwachten is is , heeft het meteen haar kracht verloren. Mede om die reden is het toevoegen van extra details aan de ruimte een zeer moeilijke opgave, maar werpt zeker zijn vruchten af indien het goed wordt gedaan.

We sluiten dit artikel af met enkele trends op het gebied van interieur design voor in je ruimte.

Schilderkunstige tapijtjes
Als je een tapijt in je kamer hebt liggen wat in verschillende kleurtjes voorkomt is een fantastische manier om meer kleur aan je ruimte te geven. U kan er ook voor kiezen om het tapijt aan de muur op te hangen om zo net 1 extra dimensie mee te geven aan je ruimte. Het is gelukkig ook mogelijk om een tapijtje met een print van een schilderij erop te gebruiken.

Moody Indigo
In de stad van licht, Los Angeles, neemt het gebruik van parelmoer en marmer steeds meer toe. Dit komt omdat deze materialen heel erg goed samengaan met sommige kleuren zoals grijs, roze, room & salie. Geef deze trends de kans om zich te laten ontplooien in je kamer & ruimte. Als we de experts moeten geloven geeft het inzetten van parelmoer & marmer direct een gevoel van luxe & rijkdom aan de kamer waarin marmer en parelmoer worden ingezet.

Glas met een rekerige tint
Ook de volgende trend is ontwikkeld in LA. De kenners geven aan dat het inzetten van dit rokerige glas zorgt voor meer spanning & mysterie in je kamer. Door deze zojuist behandelde eigenschap zorgt het gebruiken van rokerig glas aan de kamer ervoor dat deze direct aanvoelt als een intieme club uit Manhattan van de zeventige jaren

Grafische tegels
Het toevoegen van kleurrijke stenen wordt steeds populairder binnen design. Dit komt omdat het gebruik van kleurrijke stenen ervoor zorgt dat de ruimte direct een heel stuk beter aanvoelt dan wanneer er gebruik is gemaakt van saaie tegels. Het is ook mogelijk om met deze tegels prachtige patronen te maken op de grond. Dit patroon zorgt voor extra mysterie in uw ruimte.

Wij hopen dat we u goed op weg hebben geholpen met nieuwe tips. Mocht je nog imput hebben, leave a comment!