1. Welcome to kiwibox

  We're happy that you are part of our community. Please take a few minutes discover how kiwibox works.

  You want to explore kiwibox on your own? No problem. You can easily restart the tour at any time by using the sidebar if you change your mind.

 2. Logo

  A click on the kiwibox Logo brings you back to the startpage. Besides a menue with a lot of useful links opens if you mouse over.

 3. Notifications

  You may find all of your news, friendship requests and messages up right in the navigation bar.

 4. Settings

  Just mouse over a post and the gearwheel will appear. Here you'll find all the settings for your news.

 5. Supermodul

  The supermodul summarizes various contents. Enjoy exploring!

josip150

josip150   , 24

from Los Ebanos

Statistics

Polovni automobili

Citroen je uvek znao da napravi polovni automobili za kojim bi se okretali svi, pa ni model Cactus nije izuzetak. Sa povišenom karoserijom, zanimljivim svetlima i jedinstvenim Airbump plastičnim umecima za zaštitu pri kontaktima u gradskoj vožnji, nemoguće ga je ne primetiti.

Cactus putnička kabina čini se i prostranijom nego što zapravo jeste, što je potencirano velikim panoramskim krovom koji se dobija uz posebnu doplatu. Neobično je da ispod njega nema senki, što zimi ne predstavlja problem, ali biće ga zanimljivo isprobati u vrućim letnjim danima... Umesto običnog rukohvata sa unutrašnje strane vrata je ručka koja podseća na one sa starih kožnih kovčega, a u identičnom stilu je oblikovana i pregrada ispred suvozačevog mesta. On se, prema tome, otvara prema gore, zbog toga su Citroenovi inženjeri po prvi put morali izmestiti suvozački vazdušni jastuk, koji je sada smešten u prednji deo krova.

Sve ovo ima i svoje opravdanje, naime Cactus je izgubio 11kg od ukuopnih 200kg svog prethodnika C4. Zbog sedišta i naslon zadnjih sedišta odliveni su u komadu i nemaju mogućnost parcijalnog preklapanja, ali uskoro bi i ona trebala biti dostupna kao dodatna opcija. Do tada vozač i putnici mogu računati na prtljažnik koji je solidnog volumena od osnovnih 348 pa do 1170 litara.Za konačni utisak najzaslužniji su digitalna instrument tabla, 7-inčni središnji ekran osetljiv na dodir, kao i kombinacija tkanine i kože na sedištima.

6126815704079937848.jpg

Mesta na zadnjim sedištima ima nešto manje nego napred, ali tu realno više smeta slaba preglednost pozadi, zbog čega se investiranje u park assist, kakav smo imali u testnom modelu, čini logičnim potezom. Kada je reč o dodacima, uz već spomenute su na testnom primerku bili još i rezervni točak i posebna bela boja.

Snažniji od dva benzinaca u ponudi zahvaljujući turbopunjaču koji izvlači 110 KS, a ne 82 KS koliko ih računa atmosferac. Tri cilindra se čuju u oba slučaja, ali uz 205 Nm momenta prenosa nema problema da će Cactus naterati do stotke za 9,3 sekundi i osigurati mu maksimum od 188 km / h. Zanimljivo je da se potrošnja kreće tu negde na nivou slabijeg primerka (Start & Stop naravno), pa se turbak ( kojie je za 8300 kn skuplji) za dinamičnijeg vozača nameće kao znatno bolji izbor. Ručni petostepeni menjač je solidan i ništa više od toga vam nije potrebno, baš kao i upravljač.

PURETECH 110 S & S Shine Edition Moonlight

TEHNIČKI PODACI

Motor turbobenzinski, 3 cil.

Obim 1199 ccm

Snaga 81 kV / 110 KS pri 5500 / min

Moment 205 Nm pri 1500 / min

Ručni menjač, 5 stepeni

Dimenzije 416 k 173 k 148 cm

Osovinski razmak 260 cm

Prtljažnik 348-1170 litara

Gume 205/50 R17

Masa 1120 kg

Ispuh CO2 107 g / km

MERENJA

Najveća brzina 188 km

Ubrzanje 9,3 sekunde

Potrošnja 6,2 l / 100 km

CENA 140.088 kn

Sa doplatom 154.024 kn

 

https://www.youtube.com/watch?v=dez2TR9XYNQ

OPREMA SHINE EDITION MOONLIGHT: 7-inčni tablet osetljiv na dodir * dnevna diodna svetla * dodatno zatamljena zadnja stakla * dvobojni kožni upravljač * paket automatska klima * paket kamera * paket navigacija * pomoć pri kretanju pri kosini * brisači magic vash * regulator i limitator brzine * smeđi Airbump...

DOPLATE: bela boja Nacre * zrnasta koža Habana / crna tkanina * panoramski krov * rezervni točak 15 "* paket park assist
UKUPNO 13.936 kn