1. Welcome to kiwibox

  We're happy that you are part of our community. Please take a few minutes discover how kiwibox works.

  You want to explore kiwibox on your own? No problem. You can easily restart the tour at any time by using the sidebar if you change your mind.

 2. Logo

  A click on the kiwibox Logo brings you back to the startpage. Besides a menue with a lot of useful links opens if you mouse over.

 3. Notifications

  You may find all of your news, friendship requests and messages up right in the navigation bar.

 4. Settings

  Just mouse over a post and the gearwheel will appear. Here you'll find all the settings for your news.

 5. Supermodul

  The supermodul summarizes various contents. Enjoy exploring!

Malerier

Malerier   , 34

from Newtown

Abstrakt kunst - hvad er det?

Abstrakt kunst - eller i dette tilfælde abstrakte malerier, er kunst der som udgangspunkt ikke forestiller noget bestemt. Abstrakt kunst kaldes den nonfigurative kunst. Kunstneren har måske haft en bestemt fortolkning af motivet, og har en mening eller en idé om hvad det skal forestille. Andre, der kigger på værket har måske helt andre forestillinger om hvad der foregår. Det kan også sagtens ændre sig med tiden. At man ser nye deltaljer og mønstre som man ikke før har bemærket, og maleriet derved får en ny dimension. Det er det herlige ved det abstrakte.

Hos galleri Mynewart.se har vi stor fokus på især den abstrakte kunst. Det abstrakte passer i særdeleshed godt ind i det moderne hjem, der bærer præg af en meget stilren og elegant indretning i form af rummets opbygning såvel som møblementet. Den abstrakte kunst hjælper her med at løsne lidt op i det måske lidt kedelige og stilrene look, som vi ofte selv føler, at vores hjem kan få. Har du sådan et hjem, og er farverne måske meget neutrale, sorte, hvide, sølv eller grå, kan du med fordel vælge et abstrakt maleri med mange kraftfulde farver. Dette vil uden tvivl give det rummet et fantastisk boost af energi, og vil skabe en harmonisk synergieffekt med det resterende møblement.

Hvis du derimod bor i en bolig, der i forvejen er præget af mange farver, kan du enten gøre det, at du anskaffer dig nogle malerier, der matcher de farver du har, eller vælger nogle, der er bygget op omkring mere jordnære farver. Hos Galleri Mynewart.se har vi et bredt udvalg af abstrakte malerier i mange forskellige størrelser og i mange forskellige farver. Vi har abstrakte malerier både på et enkelt lærred eller som gruppe-malerier. Sidstnævnte er en type kunst, der er ved at vinde større terræn i kunstverdenen. Her har man i realiteten en slags kunst i kunsten, ved at dele et motiv - eller i dette tilfælde et abstrakte motiv - ud over flere lærreder. Alle disse lærreder danner tilsammen ét maleri, men det giver et helt unikt og specielt udtryk at skære maleriet over i flere bider. Hvis motivet samtidig er abstrakt, så cementerer man næsten det abstrakte i dets reneste form.

Selvom vores hovedfokus er det abstrakte, betyder det ikke at vi ikke har fokus på anden kunst. Du kan gå tilbage til vores forside og danne dig et overblik over alle vores malerier i vores galleri.

Ifølge Wikipedia er abstrakt kunst: "nonfigurativ kunst, altså malerkunst som ikke forestiller eller efterligner genstande. Den abstrakte kunst benytter altså ikke formerne og farverne til at repræsentere noget bestemt ved at ligne dette, men lader dem træde frem i deres egen ret. Billederne kan dog stadig knyttes til betydninger og forestillinger – men netop på et mere abstrakt plan."

Kunst giver liv til boligen

Du kender det sikkert godt. At kigge rundt i dit hjem og føle, at der godt kunne mangle noget for at fuldende indretningen. For de flestes vedkommende er det manglen på kunst, der skinner igennem. Kunst er som oftest den sidste del af indretningen vi sætter fokus på. Årsagen til dette er egentlig lige til: Kunst er en subjektiv størrelse, og valget af kunst kan være svært. Valget bliver heller ikke lettere, hvis der er to eller flere personer, der skal være enige i valget. Derfor har vi det med at udskyde valget af kunst. Ikke destro mindre er det en essentiel del af indretningen, og især på væggene er kunst dét, der virkelig skaber det fuldendte look.

Hos Mynewart.se har vi et stort udvalg af kunst til væggene. Vi er nemlig et af Skandinaviens førende online gallerier. Vores sortiment af malerier udvides kontinuerligt, idet vi forsøger at have kunst til enhver smag. Du er mere end velkommen til at gå på udkig i vores store udvalg.


Moderne konst er lig med abstrakt kunst

I dag lever de fleste mennesker i boliger, der er præget af det minimalistiske udtryk. Vi indretter i stol stil vores hjem med møbler og inventar, der er meget stilrent i sit udtryk. Dette gør, at vores hjem meget hurtigt kan blive en smule kolde at se på. Hvis alt inventar i boligen er sort, hvidt og gråt, giver det ofte en noget tom fornemmelse. Her kommer kunsten ind i billedet. Kunst - i vores tilfælde i form af malerier - skaber liv og stemning i rummet. I det moderne hjem er et moderne maleri ofte lig med et abstrakt maleri - og ofte et maleri i stærke farver, netop grundet det "kaos" der ofte eksisterer i et abstrakt maleri, idet det som udgangspunkt ikke har nogen fast form eller motiv. Dette abstrakte kaos giver en harmoni med det resterende minimalistiske inventar og sammen skabes en unik synergieffekt, der giver en dejlig varme og personlig i rummet.

Vi anbefaler derfor, at hvis man som mange især unge mennesker, indretter sit nye hjem meget stilrent, at man så overvejer at dekorere sine vægge med flot abstrakt kunst.

Galleri Mynewart.se har abstrakt kunst i mange former og størrelser. Vi har malerier i standard størrelser til de helt store størrelser og som gruppe-malerier. Vi har abstrakte malerier i stærke farver og med få farver. Vi har abstrakt kunst med avancerede mønstre og med simple mønstre. Vi har med afdæmpede farver og vi har med kraftfulde farver. Vi har kort sagt et stort og bredt udvalg af abstrakt kunst - og vi får hele tiden mere. Vi vil nemlig være i stand til at tilbyde lige præcis dig det maleri, der passer til dit hjem.

Hvornår stammer den abstrakte kunst fra?

Den abstrakte kunst tog for alvor til i starten af 1900-tallet, hvor kunstnere som Francis Picabia og Francois Kupka slog sine folder. I dag er abstrakt kunst den mest fremtrædende på kunstscenen og nutidens største kunstnere beskæftiger sig navnligt med det abstrakte. Hvis man kigger på listen over de dyreste værker, der er blevet solgt igennem tiderne, kan man også tydeligt se, at det abstrakte motiv går igen. Man kan derfor roligt konkludere, at det abstrakte motiv er meget populært - og dette er både blandt kunsteksperter som menigmand.

En af grundende til at den abstrakte kunst for alvor er slået igennem, skyldes at det abstrakte danner en fantastisk synergi effekt med den meget stilrene og minimalistiske indretning de fleste boliger i dag bærer præg af.

Køb af abstrakt kunst hos galleri Mynewart.dk

Når du køber et abstrakt maleri hos galleri Mynewart.se kan du være sikker på, at kvaliteten er helt i top. Alle vores malerier er håndmalede af meget dygtige kunstnere, der dagligt udfolder deres evner på deres egne gallerier, når de ikke maler malerier til Galleri Mynewart.se. Lige såvel som ved alle andre værker, er de abstrakte malerier malet på et lærred af meget høj kvalitet. Dernæst er lærredet spændt ud på en solid blindramme i træ, hvorfor den er lige til at hænge op på væggen. Blindrammen er naturligvis udstyrret med kroge, således at der blot skal bankes et søm eller skrues en skrue i væggen, hvorefter maleriet kan hænges op. Blindrammen på vores malerier er mellem 3 og 4 cm. tykke. Dette er nærmere beskrevet i infoteksten på de respektive malerier.
Galleri Mynewart.se har kunderne i fokus, og vi kan tydeligt se, at den abstrakte kunst hitter. Vi har en stor efterspørgsmål på abstrakte malerier - og både på enkelt lærreder såvel som gruppe-malerier. Grundet den store efterspørgsel er det derfor også især de abstrakte malerier som vi fokuserer på, når vi udvælger ny kunst til galleriet.
Vi får som udgangspunkt nye og spændende malerier hver 2. måned. Hvis du derfor mod forventnlig ikke har fundet de eller de malerier, der passer til dit hjem, så fortvivl ikke. Kig forbi på et senere tidspunkt, og se om nogle af vores nye værker falder i din smag. Du er også mere end velkommen til at kontakte os med forslag til hvilken slags abstrakt kunst du kunne ønske dig. Vi tager også meget gerne imod specifikke ordrer hvad angår størrelse og motiv - og prisen er ikke højere end et tilsvarende maleri. Du skal blot kontakte vores kundeservice på info@mynewart.se.

Hurtig og sikker levering af dit nye maleri

Når du bestiller dit nye abstratke værk på Mynewart.se får du det leveret indenfor 2-4 hverdage. Vi samarbejder med GLS, der sikkert og hurtigt leverer dit nye maleri. Forsendelsen er naturligvis forsikret - så skulle uheldet være ude, skal du blot kontakte os på info@mynewart.se.

Hos Mynewart.se har vi en udvidet returret på hele 30 dage, hvilket giver dig god mulighed for at besigtige din nye abstrakte kunst. Hvis du ønsker at gøre brug af din returret skal du blot kontakte os på info@mynewart.se

På gensyn hos Galleri Mynewart.se - det er her du finder den abstrakte kunst.

 

 

 

 

ID: 1

Frontpage

Varmt välkomna till oss här på galleriet Mynewart. Oss finner du både digitalt på nätet, samt i verkliga världen i vårt galleri. Vi finns här för alla er som är konstintresserade och gillar nytänkande konst. Du finner här ett brett urval av olika typer av målningar med olika motiv, olika storlek och fokus, samt skapade av olika konstnärer. Du bör hos oss med andra ord finna en eller flera målningar som passar just dig och det du söker, oavsett vad för typ av konst du är intresserad av och är ute efter, och oavsett vilken budget du har. När vi ändå talar om budget så passar vi på att nämna att vi dessutom erbjuder ytterst förmånliga priser, detta eftersom vi arbetar genom en direktkontakt med våra egna konstnärer. Detta har, utöver det faktum att det skapar en möjlighet för låg prissättning, ytterligare en rad fördelar. Detta är bland annat att våra konstnärer, framför allt under de perioder då de inte jobbar med sina egna projekt, kan bidra kraftigt till att vi kan producera nytt material på löpande band, och vi levererar dessutom våra kunders beställningar med en unik snabbhet. Du som kund behöver alltså inte vänta alls länge på den vara du beställt, utan du kan vara säker på att du kommer att ha den i din ägo inom 1-3 arbetsdagar.

Vi har ett stort antal tavlor till salu, och detta som sagt till förmånliga priser. Samtliga dessa är originalmålningar av typen oljemålningar, och de är skapade av erkänt skickliga konstnärer. Du kan se en bild av varje tavla här på våran hemsida och onlineshoppen. Föredrar du istället att besöka oss innan du bestämmer dig för ett köp, då finner du oss på följande adress: Mynewart, Skovmærkevej 26, Hørup, 6470 Sydals, Danmark. Du når oss även via telefon på +4531145817 eller via e-post på info@mynewart.dk. Du får även mer än gärna besöka oss via vår Facebook-sida (www.facebook.com/Mynewart.dk/). Vilken av dessa metoder du än väljer att kontakta oss på så är du varmt välkommen, och vi ser fram emot att få höra från dig.

Onlinebeställning

Eftersom internet numera är så oerhört stort och utspritt, och e-handel dessutom är en snabbt växande bransch, så är detta något vi naturligtvis dragit nytta av. Detta innebär att samtliga av våra tavlor självklart går att beställa via nätet, något som ju är det absolut mest bekväma och smidigaste sättet att handla på numera. Du ser på vår hemsida ett exemplar av varje tavla som ingår i vårt sortiment, samt priserna för dessa. Klickar du på tavlan får du även ytterligare information, till exempel tillgängliga storlekar, vikt, tjocklek, tillgängliga betalsätt, hur leveransen går till, samt hur betalning går till och villkoren när det gäller återbetalning ifall man som kund är missnöjd med tavlan. Du kan här dessutom se recensioner av tavlan, för det kan ju ofta vara bra att veta vad andra har för omdömen och erfarenheter av den tavla du planerar köpa, och om någon ännu inte lämnat en recension av den tavla du är intresserad av, då finner man åtminstone länkar till recensioner av relaterade produkter.

När det gäller slutföringen av beställningen får man först se om den finns i lager eller inte, vilket ju av förklarliga skäl kan vara mycket bra att veta eftersom man om den inte finns då istället kan fokusera på andra tavlor och förhoppningsvis finna en man också är intresserad av, eller höra av sig till oss och se om det kommer dyka upp några fler exemplar inom en nära framtid.

Nästa steg är att välja hur många exemplar man vill beställa, något som ju också beror på hur många exemplar av den tavla man vill ha som finns i lager. Har du en rabattkod kan du sedan skriva in den i ett meddelandefält, och på så sätt se fram emot billigare pris/priser för den vara/de varor du ska beställa. Annars är nästa steg att logga in på sitt konto, om man har ett, och har man inte det får man välja mellan att gå vidare till betalningsalternativen som gäst, eller skapa ett nytt konto och bli kund. Sedan är det dags att välja leveransmetod, och här får du välja mellan att få ditt paket levererat med GLS Privat, vilket då skickar paketet till en butik där du sedan kan hämta upp det, eller med GLS YRKE, som skickar det till din arbetsplats eller ditt bolag. Båda alternativen tar mellan 1-3 arbetsdagar och är kostnadsfria. Har du även särskilda krav så har du chansen att nämnda detta i ett meddelandefält som finns i samma sektion som beställningsalternativen. Utöver detta har man även valet att själv hämta upp sin beställning här hos oss på vårt galleri i Sönderborg.

När det gäller själva betalningen så kan du antingen välja att betala med kreditkort, i detta fall VISA eller Mastercard, eller så kan du använda mobilepay eller ViaBill. Pengarna dras inte förrän du har mottagit din beställning, och när det kommer till säkerhet vid betalning så använder vi oss av ett säkerhetssystem som heter QuickPay och som, vilket namnet antyder, specialiserar sig på säkerheten när det gäller olika betalsätt. En av teknikerna de använder sig av är ett välkänt sätt som förkortas SSL, vilket står för Secure Socket Layer. Det som SSL gör är att det krypterar all information vilket leder till att obehöriga, och/eller olika sorters bedragare, inte kan få tillgång till din privata betalningsinformation, till exempel kortdetaljer och annat som det är viktigt att man ser till så att det inte hamnar i obehörigas händer. Den valuta vi använder oss av här på MyNewArt är DKK, alltså danska kronor med tillkommande moms.

Skulle du mot förmodan inte vara nöjd med tavlan när du väl får hem den, vilket ju faktiskt händer ibland eftersom det är svårt att bedöma kvaliteten på en tavla genom en bild på internet, så har vi därför hela 30 dagars returrätt. Standard när det kommer till detta är ju oftast 14 dagar, men vi valde 30 just eftersom det är så svårt att bedöma om man verkligen gillar en målning eller när man beställer tavlor online och faktiskt sett dem i dess verkliga form. Självklart har du även rätt till full ersättning om det visar sig att målningen är skadad när du får hem den.

Stora målningar

Stora tavlor är att föredra av flera anledningar, och är även väldigt populära bland konstintresserade världen över. Har man en snygg stor målning hängandes på väggen där hemma så blir den lätt det första som uppmärksammas av personen som kliver in i rummet, och den blir då på ett sätt det som sätter temat för just det rummet och dess stämning.

Hos oss här på MyNewArt finner du ett urval av stora handmålade tavlor med varierande teman och till olika prisklasser. Storleken på dessa varierar något, men generellt sett kan man säga att de är 160 cm breda och 80 cm höga.

Hur många exemplar vi har av varje målning varierar även det, men vårt mål är att alltid ha så många exemplar som möjligt i vår butik. Vi rekommenderar att om du hittar en stor målning på vår sida som du gillar, besöker du oss först på Gallery Mynewart. Vi finns på adress Kærvej 90, 6400 Sønderborg. Gillar du det du ser så kan du antingen köpa tavlan på plats, eller beställa den online hemifrån när du väl är hemma igen.

Abstrakt konst och abstrakta målningar

När det kommer till abstrakta målningar så har vi ett mycket stort utbud. Att förklara för någon vad abstrakt konst är kan vara lite invecklat, men man kan säga att den inte föreställer något från det verkliga livet, samtidigt som den ändå är baserad på saker från det verkliga livet som händelser, byggnader eller en viss plats. Det kan alltså påminna om mycket lite eller ge vaga associationer från något hämtat ur det verkliga livet, men det föreställer aldrig något sådant fullt ut.

Detta behöver dock inte alltid vara fallet, utan målningen kan helt enkelt föreställa något som till exempel är hämtat från en fantasi som konstnären har eller har haft, och även om det kanske är så att den på något sätt är djupt rotad i konstnärens minne och kommer från en händelse i verkliga livet, så kan det ändå vara så att han eller hon själva inte vet om detta. Det kan förstås också vara så att de kan vara medvetna om att detta är ett minne från verkliga livet, men ända väljer att inte avslöja det. Alltså kan det på så sätt vara omöjligt att veta hur saker o ting ligger till när det gäller detta, detta då det bland annat inte går att bevisa på något sätt om någons verk är baserat på händelser från verkliga livet eller inte, i alla fall inte om konstnären ej själv väljer att berätta om detta.

Men det är också lite detta som är grejen och den riktiga njutningen med abstrakt konst, och det som gör den så unik, alltså just detta att det är upp till var och en att göra sin egen tolkning av vad målningen föreställer och vad den representerar, samt vad den symboliserar, och om detta på något sätt symboliserar verkliga händelser eller inte, och så vidare. Detta kan alltså få en att låta fantasin flöda fritt.

Handmålade oljemålningar

Hos oss här på Galleri Mynewart är det oljefärger som gäller eftersom vi föredrar dessa av många anledningar. En av dessa är att det ger ett unikt och trevligt djup i målningen, något som få andra färger kan mäta sig med.

Denna färg har en lång historia, faktiskt så långt tillbaka som 500-talet då man började måla bilder med hjälp av olja. Dess riktiga genombrott kom dock under renässansen då fler och fler europeiska konstnärer började använda olja som färg för sina målningar, och sedan dess har dess popularitet fortsatt att växa.

En av fördelarna med oljefärger är dess långa torktid. Detta kanske kan låta som en nackdel snarare än en fördel för dig som inte är så insatt när det gäller konst. Anledningen till att så inte är fallet, utan att det istället är en fördel beror på att den ger konstnären olika möjligheter när det kommer till själva målningen. En av dessa är att det ger konstnären chansen att förbättra målningen ytterligare genom att till exempel kunna skapa mjuka toningar i målningen, samt bearbeta den på diverse andra sätt och på så vis korrigera den innan färgen torkar.

Våra målningar

Vi har ett stort antal tavlor till salu, och detta till mycket förmånliga priser. Samtliga av dessa är originalmålningar skapade av erkänt skickliga konstnärer som använder oljefärger av högsta kvalitet med en väldigt hög skärpa. Samtliga tavlor är handmålade. Du kan se en bild av varje tavla på min hemsida, och för närvarande har vi 77 unika målningar av olika sorter med olika motiv, skapade av olika konstnärer. Du finner med andra ord ett stort och varierande utbud hos oss

Vi fokuserar inte enbart på en viss typ av tavlor, vilket man blir varse om tidigare i texten, utan du finner hos oss som sagt en mängd olika typer. Huvudfokus ligger på 4 olika kategorier av konst, och två av dessa har vi redan tagit oss en titt på, nämligen stora målningar och abstrakta målningar. Utöver dessa två ligger huvudfokus även på målningar med motiv samt gruppmålningar. Dessutom är det värt att nämna att majoriteten av våra konstnärer kommer från utlandet, något som skapar en spännande variation i vår konst.

Vi nämnde nyligen att målningar med motiv är en av de kategorier som vår huvudfokus ligger på. För tillfället erbjuder vi 34 olika målningar med ett varierande antal exemplar när det kommer till dessa. Motiven varierar kraftigt, och kan handla om allt från en apa, en stadsvy och en motorcykel, till motiv som en fjäder, ett vardagsrum eller ett vackert träd. Priserna på dessa varierar kraftigt, och det går alldeles utmärkt att köpa de via vår hemsida.

Sedan har vi till sist även så kallade gruppmålningar. Detta är en relativt ny kategori inom modern konst, och trots att namnet antyder det så är dessa målningar inte målade av en grupp på flera människor. Namnet syftar snarare på att motivet eller det abstrakta uttryck som är i fokus är utspritt över flera olika tavlor. Man kan alltså säga att man har en tavla uppdelad i flera, eller ett motiv utspritt över flera olika tavlor. Detta är ett nytt och häftigt koncept som utan tvekan är värt att spana in om man inte gjort så.

 

 

ID: 2

Abstrakt konst

Abstrakt konst är en mycket speciell och unik form av konst som av alla olika former av konst är den som det är svårast att skaffa sig en förståelse för. Denna typ av konst är alltså den som mer än någon annan form lämnar det upp till dig som person att göra din egen tolkning av vad en viss målning syftar på. Detta är alltså en konstform som sätter din fantasi i flöde, och väldigt olika tolkningar kan göras av en tävla inom denna genre beroende personen i fråga. Det spännande i att själv försöka tyda ett dolt budskap har även lett till att den abstrakta konstformen är populär bland en mycket bred och varierande massa av folk, allt från amatörer som egentligen inte är speciellt intresserade av konst, till experter som ägnar sina liv åt det och har konst som sin stora passion.

Abstrakta målningar behöver alltså inte ha någon som helst mening eller symbolik baserad på verkligheten, i alla fall inte en uppenbar sådan, och den avbildar inte riktiga saker, utan istället olika typer av surrealistiska motiv som inte föreställer något ur det riktiga livet. Antingen kan det handla om ett motiv som det är helt omöjligt att avgöra vad det är för något, eller också kan det vara något som kanske påminner om något från verkliga livet, men ändå skiljer sig på många sätt, men som också skiljer sig från det ur det verkliga livet som det dras paralleller till.

Denna konstform har sitt ursprung i början av 1900-talet då den på allvar började etablera sig på den europeiska konstscenen och i takt med att tiden gick spred den sig och blev allt mer populär. Några av de tidigaste framstående konstnärer inom denna nya konstform var Francis Picabia och Francois Kupka. Trots att majoriteten av folk som inte är intresserade av konst, men ändå brukar ha någon typ av uppfattning av olika konstformer, så känner många av dessa knappt till abstrakt konst. Det anmärkningsvärda med detta är att abstrakt konst faktiskt är en av de absolut mest populära och framstående konstformerna i dagsläget och dessutom arbetar några av världens allra mest kända konstnärer inom det abstrakta. Detta framstår som sagt som märkligt eftersom det inte känns som någon vidare välkänd form av konst, i alla fall inte utanför de kretsar som är djupt konstintresserade. Tvivlar man på detta så är det dock bara att ta sig en titt på listan över de dyraste verk som sålts igenom tiderna, och här är det abstrakta en återkommande konstform.

En vanlig fråga bland de som är konstintresserade och som de ställer till konstnärerna är vad dess abstrakta målningar symboliserar. Svaren på dessa frågor varierar från fall till fall. Antingen kan det vara baserat på en händelse eller flera från det verkliga livet, vilket också då kan framstå i tavlan om man tar sig en ordentlig titt på den och analyserar den noga. Det kan också vara så unikt att det handlar om en tavla skapad utifrån en dröm eller fantasi som konstnären haft, och som då kan sakna betydelse helt och hållet. Precis som drömmar ofta har någon dold koppling till en specifik händelse ur verkliga livet som man inte alltid är medveten om, så är detta fallet med många abstrakta målningar. De kan alltså vara baserade på en dröm, en tanke, en fantasi, eller något annat som konstnären haft och sedan överför till en målning. Denna typ av abstrakt målning är ofta helt omöjligt att tolka och tyda eftersom den baseras på en för konstnären unik mental upplevelse. Ofta vet inte ens konstnärerna själva vad drömmen, tanken, eller fantasin egentligen handlade om, utan baserade bara sin målning på detta. I de fall är det då helt är omöjligt att få ett säkert svar på vad tavlan symboliserar, eftersom den kanske inte symboliserar någonting. Med kanske menar vi att drömmen eller vad tavlan än baseras på kan vara något undermedvetet, något konstnären själv inte ens är medveten om alltså.

Det kan även finnas fall då en målning är baserad på något ur en sinnevärld, alltså en dröm eller en tanke eller liknande som är kopplad till verkligheten på ett sätt eller annat, och då kan ju målningen i så fall vara baserad på det här, och alltså då symbolisera denna händelse eller vad det än handlar om. Dock kan ju konstnären hålla för sig själv vad målningen symboliserar och handlar om, och då fortgår spekulationerna som ett resultat av detta. Eller så delar de med sig av det, vilket ju ger en förklaring många kanske sökt länge, men som samtidigt gör det hela något mindre spännande.

Här hos Mynewart är vi själva mycket intresserade av abstrakt konst och dess målningar, så pass mycket att denna konstform faktiskt är vår huvudfokus bland de olika konstformerna. Vi är så fascinerade och fokuserar så mycket på abstrakt konst just på grund av dess surrealism, att det är svåra att tolka, och att det i många fall är mycket vackra och spännande verk. Vi erbjuder för flera olika abstrakta målningar som skiljer sig åt i motiv men har det gemensamma att de är svåra att tyda och att förstå vad de handlar om. Vi har dessa i flera olika prisklasser, både för den som inte vill lägga ner allt för mycket pengar samt den som är redo för att verkligen öppna plånboken och köpa en högkvalitativ abstrakt målning med snygg design.

Enligt oss passar abstrakt konst allra bäst in i moderna hem, men vad man tycker om detta varierar ju, precis som allt annat här i livet. Och sen betyder ju faktum att vi själva tycker så inte att det inte även passar in i andra typer av hem. Det är helt enkelt upp till folk att själva bestämma vad för typ av målningar de föredrar i sina hem och inte.

Enligt vissa finns det även en viss grad av kontrovers och rent ogillande kopplat till det abstrakta. Vissa hävdar att det handlar om en frustation och känsla av tillkortakommande hos de som kritiserar det abstrakta, dessa eftersom de, precis som många andra inte klarar av att tyda betydelsen och symboliken hos många abstrakta målningar. Detta kan tyckas löjligt, och vissa är ju av rakt motsatt uppfattning och finner det spännande, men faktum är faktiskt att vi människor är programmerade till att tycka om ordning och reda, och detta kan ju på så vis förklara vissa människors ogillande av abstrakt konst eftersom de trots att det försöker så gott de kan att förstå sig på meningen av en viss abstrakt målning så kan de inte lyckas med det hur hårt det än försöker, något som på så sätt skapar oreda i hjärnan och leder till irritation och frustation.

Andra förklaringar till att folk inte gillar abstrakt konst kan ju även vara betydligt mindre komplicerade. Antingen är man helt enkelt ointresserad av konst och förstår inte meningen med det, eller så gillar man inte målningar som inte avbildar något specifikt utan enligt dessa personer är abstrakta målningar bara en massa kladd och nonsens som folk är uttråkade nog att försöka finna en symbolik i, eller så kommer de på en symbolik som i själva verket inte stämmer utan enbart är ren nonsens. Alla är vi olika, och smaken är som baken.

Abstrakt konst tillhör ju en av de mest populärare konstformerna och tilltalar miljontals människor världen över. Detta finns det ju flera bevis på. De personer som gillar abstrakt konst ser det snarare som en spännande och nästan lite mystisk form av konst, och att motivet och symboliken är oklar gör det bara ännu mer spännande. Många människor är ju även stressade och har mycket press på sig från jobb och annat numera, och för dessa kan det vara befriande att genom att spekulera om vad en tavla symboliserar släppa allt annat under en stund och låta fantasin flöda ett tag.

Om man gillar eller ogillar abstrakt konst beror nog också mycket på om man är en kreativ person med mycket fantasi eller inte. Kreativa personer som dessutom har fantasi har ju det nämligen betydligt lättare att njuta av abstrakt konst och gissa mellan och föreställa sig de olika saker som en viss målning kan symbolisera. För dessa blir abstrakt konst ett spännande och kreativt tidsfördriv där man kan låta tanka skena iväg en stund, och på så vis fly den grå och trista vardagen.

I vår online shop finner du bilder av samtliga målningar, samt priser och annan information som underlättar vid valet av tavla samt valet av leveranssätt. Vi rekommenderar dock att du kommer till vårt galleri och själv tar dig en titt först på den tavla du är intresserad av, detta eftersom bilden av målningen på nätet kan vara missvisande, och det sista vi vill är att göra våra kunder besvikna. Tyvärr har det skett att kunder blir så besvikna på sina tavlor och skickar tillbaka, vilket de självklart får full ersättning för så länge det sker inom de första 30 dagarna. Detta är ju dock något som skapar onödigt jobb för både er och oss, så att en sådan situation uppstår har vi ju båda intresse av att undvika.

 

 

ID: 3

Stora tavlor

Stora tavlor kan vara något som kan vara mycket fint att ha där hemma, framför allt när de dessutom är abstrakta tavlor det handlar om. Det väcker automatiskt uppmärksamhet på grund av dess storlek, och är ofta det första man lägger märke till när man går in i ett rum. Dessutom kan ju tomma väggar ge ett mycket tråkigt och stelt intryck och utseende i en bostad, så en stor tavla är då ett perfekt sätt att lösa detta problem på.

Får tavlan plats?

Den här typen av målningar är mycket populära och efterfrågan är stor. Något man dock måste tänka på är om man verkligen har plats för en så pass stor tavla i vissa fall, det måste såklart först och främst kollas upp. Väggytor kan ibland vara mindre än de först verkar. Men om du har en väggyta vars storlek räcker till för den tavla du vill ha, då är det bara att slå till och köpa den. Du bör dock besöka oss och ta dig en titt på den riktiga tavlan innan du bestämmer för ett köp, detta eftersom en bild aldrig kan ge en tavla rättvisa och du på så sätt kan bli besviken när du väl få hem tavlan och ångra dig.

Storleken på våra tavlor

När det gäller storlekelen på våra tavlor så är detta en fråga vi ofta får, och svaret på denna fråga är att detta varierar lite men att de oftast har en storlek på 160 cm när det kommer till bredden, och 80 cm eller mer på höjden. Detta beror på många olika faktorer, som till exempel dina egna önskemål och den plats du har på den vägg som du vill ha tavlan på. Sen är det även en bra idé att ta sig en ordentlig titt på både tavlan, platsen där den är tänkt att hänga, och de övriga möbler som finns där. Detta för att se till att tavlan passar in med möblerna och inte skär sig med dem, vilket faktiskt tyvärr händer ibland.

Vårt utbud

När det gäller vårt utbud av stora tavlor har vi många olika tavlor med varierande motiv att välja bland. Dessa har alla olika namn, och vi börjar med att nämna den billigaste tavlan och går sedan uppåt i prisnivån när vi nämner de olika tavlorna, så att vi alltså avslutar med den dyraste.

Walking Shadows

Den första tavlan i vårt utbud av stora tavlor är en abstrakt målning som kallas för Walking Shadows, och du ser en bild på den här nedan.

Denna tavla har en storlek på 180 x 80 cm (60 x 80 x 3). Dess vikt är 23 kg, dess tjocklek 2,7 cm. Den är, precis som alla våra tavlor, en oljemålning som är handmålad av en av våra skickliga konstnärer, och detta på en duk av hög kvalitet. Priset på denna målning ligger för närvarande på 1 299 kronor.

Relaxation

Nästa tavla vi har att erbjuda kallas för Relaxation, och även denna tavla är en abstrakt tavla. Här nedan ser du den på bild.

Relaxation har även den en storlek på 180 x 80 cm (60 x 80 x 3) och är alltså uppdelad i tre skärmar. Dess vikt är 3-4 kg, och dess medföljande ram är 2,7 cm. Målningen har en hög bulk och passar på grund av detta perfekt för höga väggar. Denna tavla kan du beställa till ett pris på 1 299 kronor.

The World

Nästa tavla i vårt sortiment är, precis som alla våra stora tavlor, en abstrakt tavla. Hur den ser ut ser du på bilden här nedan.

Som du ser är denna abstrakta tavla indelad i tre delar även den, med en storlek på 180 x 120 cm.(60 x 120 x 3). Dess vikt är 4-5 kg, och även denna kommer med en ram som är 2,7 cm tjock. Temat för denna tavla är, precis som namnet antyder, världen, och den består av en färgglad världskarta indelad i tre delar. Vart man vill hänga upp den är något man själv får bestämma, man den passar till exempel alldeles utmärkt i vardagsrum och kök. Priset man får betala för denna är 1 799 kronor.

Twins

Den fjärde av våra stora tavlor heter Twins, och ser ut som på bilden nedan.

Denna abstrakta tavla är till skillnad från tidigare nämnda tavlor enbart indelad i två tavlor. Dess storlek är: 160 x 100 cm (100 x 80 x 2), vikten är 2-3 kg, och som vanligt har den en ram som är 2,7 cm tjock.

Motivet till denna tavla är två identiska elefanter som stirrar på varandra, något som passar väl in på tavlans namn eftersom de ser ut att vara just tvillingar. Som alltid när det kommer till oss är det oljefärger den är målad med. Just denna tavla är extra stor, så man får verkligen sen till att man har plats för den. Denna stora och häftiga målning får du till ett pris på 1 899 kronor.

The-Earth

Som femte tavla har vi återigen en abstrakt tavla med jorden som motiv. Som du ser på bilden här nedan påminner den mycket om tavlan ”The World”, men istället för tre delar så kommer The-Earth i hela fem delar.

The Earth kommer som sagt i 5 delar, och den är alltså en väldigt stor tavla på hela 200 x 100 cm (40 x 100 x 5). Här får man alltså verkligen se till att ha en stor tom vägg för att kunna få plats med denna häftiga tavla. Dess vikt är 4-5 kg och som vanligt har den en ram med 2,7 cm tjocklek. Motivet är som sagt moder jord, och den skildrar precis som ”The World” vår jord på ett mycket färgrikt sätt. Har man bara tillräckligt med plats så är detta helt klart ett prisvärt köp då priset är 1 999 kronor.

Heat of the Moment

Den näst sista tavlan i vårt urval av stora abstrakt målningar är Heat of the Moment som du ser här nedan.

Denna tavla är också mycket stor, nämligen hela 240 x 100 cm (100 x 40 x 6), så det är alltså ett återkommande mönster att ju större tavlorna är, desto dyrare blir de. Detta kommer dock kanske inte som någon överraskning. Denna tavla väger 5-6 kg med en 2,7 cm ram även här.

Heat of the moment är väldigt stor, och består av hela 6 delar. Som vanligt är det oljefärg som har använts för att skapa denna tavla, och den består utav en imponerande blandning av rika och mäktiga färger vilket ger den dess speciella och mycket imponerande utseende. Priset för Heat of the Moment ligger för tillfället på 1 999 kronor.

Beautiful Colours

Den sista tavlan i vårt nuvarande sortiment av stora abstrakta tavlor heter Beautiful Colours, vilket är ett mycket passande namn med tanke på de vackra färger den innehåller. Du ser den på bild här nedan.

Som man kan se på bilden så påminner Beautiful Colors mycket om ”Heat of the Moment” när det kommer till utseendet. Denna abstrakta tavla består dock ”bara” av 5 olika delar, medan ”Heat of the Moment” består av 6. Dess storlek är 200 x 100 cm (100 x 40 x 5), dess vikt är 5-6 kg, ramens storlek vet ni redan, men jag nämner av ren standardprocedur att den är 2,7 cm.

Beautiful Colours består som sagt av 5 delar på 100 x 40 cm vardera. Det som utmärker denna abstrakta tavla, som är mycket vackra och skapar en häftig design. Denna kan man förstå att folk gärna skulle vila ha där hemma i sina vardagsrum. För att få det kostar det dem 1 999 kronor.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis består vårt sortiment av stora abstrakta tavlor som varierar i form, storlek, motiv, pris, och mycket annat. Dock är det dyraste pris du kan finna bland detta sortiment för tillfället 1 999 kronor, så vi talar inte om någon förmögenhet, utan mycket prisvärda alternativ. Vårt sortiment inom denna typ av tavlor utökas ju också med jämna mellanrum, så du som kund har med andra ord ytterligare stora abstrakta tavlor till mycket förmånliga priser att se fram emot. Är du nöjd med det sortiment vi har inom denna kategori tavlor och har en du är intresserad och vill köpa redan nu, så är det bara att slå till. Om möjligt rekommenderar vi som sagt att du besöker oss och kollar på tavlan först, men går inte detta så får vi helt enkelt göra vårt bästa för att ge dig en så bra bild av hur tavlan ser ut i verkligen som möjligt. När du väl bestämt så är det bara att lägga en order på vår sida, så skickas tavlan hem till dig så fort som möjligt. Vi ser fram emot att höra från dig och både hoppas och tror att du bland våra tavlor ska kunna finna en som passar dig utmärkt. Lycka till, och så ses vi förhoppningsvis inom en nära framtid.