1. Welcome to kiwibox

  We're happy that you are part of our community. Please take a few minutes discover how kiwibox works.

  You want to explore kiwibox on your own? No problem. You can easily restart the tour at any time by using the sidebar if you change your mind.

 2. Logo

  A click on the kiwibox Logo brings you back to the startpage. Besides a menue with a lot of useful links opens if you mouse over.

 3. Notifications

  You may find all of your news, friendship requests and messages up right in the navigation bar.

 4. Settings

  Just mouse over a post and the gearwheel will appear. Here you'll find all the settings for your news.

 5. Supermodul

  The supermodul summarizes various contents. Enjoy exploring!

swefilmer

swefilmer   , 26

from Manchester By The Sea

Statistics

Gratis Film på nätet Swefilmer Filmtoppen

Att det närmar sig jul märks inte minst på flödet av julfilmer. "Rädda Tomten" är en riktigt bra sådan som skulle platsa som årlig jultradition för hela släkten.

 

Ramhistorien handlar om Julius som bor på ett idylliskt barnhem, dit han kom på själva julafton som en ”julklapp” i babyform för åtta år sedan. Julius älskar såklart julen, hur kan han göra annat? Detta, och det faktum att föreståndaren Alfred favoriserar honom i juletider, gör att han är ett tacksamt offer för de äldre avundsjuka killarna som gör allt för att förstöra.

 

En dag öppnar sig en tillflykt för Julius, via asken med speciella julsaker som han förvarar i ett skjul på gården. Han hamnar, likt en julens Alice i Underlandet movies online streaming, i en magisk värld med änglar, marsipangrisar, julbockar och nissar. Som alla verkar ha väntat på just honom. Men någon saknas: Tomten. I dennes slott härskar nu den elake bocken Krampus – som förr i tiden gjorde kolklappar i källaren åt de stygga barnen, och hämnades när han blev arbetslös och överflödig.

 

"Rädda Tomten" har naturligtvis ett juligt budskap om gemenskap, samarbete, inkludering och vikten av att inte sluta tro. Det kompletteras av egensinnig och varierad animation, och, det allra bästa, kontrasteras av roliga och twistade figurer och omsorgsfullt castade röster. Claes Malmberg är underbar som Krampus, en elak djävul som man inte kan låta bli att älska, och Leif Andrée likaså, som den korkade julgrisen. Till det kommer två ”tjötiga” julbockar och Jonna och Kurt, två visa isstoder, som sägs ha svar på allt. Skönt också att få bekräftat att tomten finns, i dessa osäkra tider.