1. Welcome to kiwibox

  We're happy that you are part of our community. Please take a few minutes discover how kiwibox works.

  You want to explore kiwibox on your own? No problem. You can easily restart the tour at any time by using the sidebar if you change your mind.

 2. Logo

  A click on the kiwibox Logo brings you back to the startpage. Besides a menue with a lot of useful links opens if you mouse over.

 3. Notifications

  You may find all of your news, friendship requests and messages up right in the navigation bar.

 4. Settings

  Just mouse over a post and the gearwheel will appear. Here you'll find all the settings for your news.

 5. Supermodul

  The supermodul summarizes various contents. Enjoy exploring!

billigaresor

billigaresor   , 48

from Oklahoma City

Statistics

Hit ska du åka i Kina

En av de mest populära destinationerna i Asien är HongKong. Staden är en lysande startpunkt för att utforska allt som Sydostasien har att erbjuda för privatresenärer på semester. Många som inte varit i staden kanske tycker att HongKong bara en ö, men det är det inte. I själva verket består Hong Kong av flera små öar där Hongkong Island är den största. Den andra stora ön/halvön är Kowloon som är vägen över till fastlandet.

Kowloon har många restauranger där du kan prova på alla världens olika kök. Hotell i Hongkong finns det för alla budgetar, billiga som dyra. Ja det är sant, Hong Kong är en dyr stad jämfört med resten av Asien. Precis som överallt annars, betalar du mindre får du ett mindre rum. Att hitta bra hotell i Hongkong är inte svårt. Prova du också.

Kowloon består av flera distrikt med namn som Tsim Tha Tsui (TST), Mongkok, Jordan och Yau Ma Tei. De är alla nära varandra och binds ihop av en större aveny som kallas Nathan Road eller som vissa skulle kalla det "The Golden Mile". Det är svårt att gå vilse medan man reser i Kowloon. Nathan Road är vad jag vill kalla "Ryggraden" av Kowloon. Norrut på Nathan road och du kommer till the New Territories (fastlandet är nära). Söderut och du når Hong Kongs hamn och sedan den viktigaste ön Hongkong Island.

Hongkong är en av de kinesiska städer som jag tycker om att rekommendera folk att besöka om de fruktar språkbarriären i övriga Asien. På grund av britternas tidigare styre kan många HongKongbor engelska hyfsat bra. Det är dock många som inte kan det flytande. Många skyltar runt om i staden, inte minst i kollektivtrafiken har engelsk skyltning, vilket gör det enkelt att ta sig runt. {Det är en fantastisk stad för folk som är rädda för att lämna sin "comfort zone" och utforska en kultur och livsstil helt annorlunda jämfört med sin egen|Eftersom Hongkong ändå är hyfsat likt väst, jämfört med många andra städer i Asien, passar Hong Kong bra som ett första besök i här. Jag tror inte du blir besviken.

På dagen säljs här alla möjliga typer av varor, allt från lyx till budget. Tar du dig norrut går varorna över till att endast vara billiga. På natten är Nathan Road fortfarande fullt med lokalbefolkning och turister som vandrar på gatorna. Även på natten kan man här äta, shoppa och det mesta annat som man kan göra på dagen. Ta en promenad här på natten och njut av en livfull promenad genom neonljus och Hong Kong city när det är som bäst. Något jag rekommenderar!

På Kowloon kan man verkligen shoppa. Ta er till Mongkok, gatan som är full med hippa sneakers- och kläd-butiker som inriktar sig till unga och modesinnade. Du hittar även många elektronik-butiker med de senaste prylarna som just kommit ut på marknaden. Men akta dig för att köpa den där bärbara datorn som kan ha piratkopierad programvara. Glöm inte att garantin kanske inte kommer att gälla hemma i Sverige.

Det bästa sättet att ta sig runt i Hong Kong
Bäst att bo är det på den västra delen av Kowloon. Anledningen varför är för att Hong Kong är bekvämt och prisvärt MTR (Mass Transit Rail) systemet går upp och ner längs området och även ända ner till Hong Kong island i söder. Det är verkligen det bästa sättet att ta runt på i Hong Kong. Så när du ser den röda och vita symbolen, vet du att du är nära en station.

Kartorna på stationerna är på engelska vilket gör att det är busenkelt. I högtalarna annonseras de olika stationerna på engelska. MTR går också genom en tågtunnel under Hongkongs hamn från Kowloon. Men det finns fortfarande färjor i drift på Star Ferry nära den sydöstra spetsen av Kowloon-halvön. Har du tid att ta färjan Star Ferry mellan Kowloon och Hong Kong Island så gör det.

Ett besök i Hong Kong glömmer du aldrig!


Bleka sina tänder

5879055685607928496.jpgNumera finns det flerasom gör anspråk på att vara det bästa tandblekningsmedlet för tänder, men de är inte allitd vad de påstår sig vara. Att bleka tänderna har varit väldigt populärt i dryga tjugo år. Till en början kunde man bara få sina tänder blekta hos ens lokala tandläkare. Tandläkarna fick det att låta som om att just deras sätt att bleka tänderna var den bästa, detta framför allt för att de tjänade väldigt bra på att utföra dessa tjänster.

De vanligaste typerna av irritationerna är irriterat tandkött samt ilningar i tänderna. Olika tandblkeningsmärken har olika andelar väteperoxid, vilket är det som gör sina tänder vitare.

Detta är en myt som byggts på av missbruk av tandblekningsprodukter och alldeles för få besök till tandläkaren. Värt att notera att varje av försök var sponsrat av tillverkarna av tandblekningsprodukter. Det går att få precis lika bra resultat hemma som hos en odontolog eller klinik.

Tandblekning är en av de mer fashionabla kosmetikan tandvård utförs i USA nu. Det är inte konstigt varför kända personer som Jon Bon Jovi, Oprah Winfrey, Brad Pitt, Kim Kardashian bara för att nämna några som gjort det. Du kan bli lika fin som de i munnen.

Du ska dock veta att om du har hål eller större tandskador bör du rådfråga med en tandläkare eller tandhygienist innan du gör en tandblekning. Resultatet du ser när fläckar från kaffe och tobak försvinner kommer göra dig mycket glad.

En del använder redan olika typer av whitening-trandkräm. Även om denna typ av tandkräm kan få mindre fläckar på tänderna att synas mindre, är inte resultat på samma nivå som av en riktig tandblekning. Det är dock värt att prova ifall du har mindre missfärgningar. Vill du ha ett bättre resultat råder jag dig att bleka tänderna.

Detta är nu väldigt populärt. I vårt samhälle idag eftersom alla vill ha det jämförbara vackra leende som deras favoritkändis har. Och det finns fleraTV-stationer som Style, E Entertainment, Extra, OK! Magazine, VH1, oss nyheter & World Report och Fox News Channel som hela tiden visar reklam för olika typer av tandblekningar. Många bleker nu tänderna även fast de inte har speciellt missfärgade tänder, utan de vill ha kritvita tänder. Detta kan man göra efter tycke och smak.

Amerikaner spenderar uppemot $2 miljarder på tandblekningsprodukter och uppemot 280 miljoner dollar av gällde tandblekningskit som beställts hem. Populärast är det i åldrarna mellan 40 och 60. Det blir bara populärare och populärare att göra en tandblekning enligt American Dental Association.

Vissa hävdar att de har den bästa tandblekning system ute på marknaden idag, men du lär dig att det är ett val för inte bara dina kändisar, populära TV-stationer men du konsumenten eftersom det är så bra.


Sanningen om värdet på ditt guld

Faktum är att guldhandlare, pantbanker och andra företag inte betalar dig markandsvärdet för guldet. Företag som pysslar med guldpaket/guldbrev är faktiskt sämre genom att endast betala 15% till 35% av värdet.

Vad sägs om att kränga på Ebay? De flesta människor som säljer guld på Ebay, säljer det för omkring 90% av marknadspriset. När Ebay och Paypal tagit sina avgifter behåller de runt 70 till 75% av marknadspriset.

Hur vet jag om mitt guld är äkta?
Vad betyder alla märkningar?
De vanligaste typerna av guld är:

Roséguld, vitt guld, guld guld

Innan du testar dina objekt ska du leta efter stämplar från en guldsmed/juvelerare som kan berätta vilken typ av guld användes för att göra smycket. Tänk dock på att smycket kan vara felmarkerat. Att äkthetsbestämma guldet kommer alltid vara det bästa sättet att säkerställa vilken typ av guld du verkligen har.

De vanligaste guldmärkningarna.

K = Karat (exempel: 14k)
KT = Karat (exempel: 14kt)
KP = Karat lod (exempel: 14kp)
.333 = 8 K
.375 = 9 K
. 417 = 10 K
.500 = 12 K
.583 = 14 K
.585 = 14 K
.625 = 15 K
.667 = 16 K
.750 = 18 K
.833 = 20 K
.875 = 21 K
.917 = 22 K
.958 = 23 K
.999 = 24 K

Vad händer om ditt objekt inte har några stämplar? Markeringarna kan vara så pass små att du behöver förstoringsglas för att kunna se dem, men det finns även många andra orsaker.

Nedan visas några vanliga orsaker till varför ett smycke inte har några stämplar, men fortfarande kan vara äkta guld.

Stämplarna har repats bort på grund av slitage.
Artikeln har ändrat storlek eller repareras.
Det är inte en professionell guldsmed som tillverkat smycket.
Artikeln var skräddarsydd utan markeringar.

Hur mycket är mitt guld värt? De flesta har ingen idé om hur mycket deras guld är värt. Hur mycket är ditt 18k guld värt? Eller dina gamla smycket du fick som gåvor när du tog studenten.

Starta genom att separera ditt guld i enskilda högar om Karat med 10k, 14k, 18 k etc. Använd en precionsrik våg. Små fjäll väger i gram eller uns. Det rekommenderas att vågen klarar av gram med minst 2 decimaler.

Du kan se efter att din våg är korrekt inställd genom att väga en enkrona, den ska väga 7 gram.

Om du inte har en våg kan du nyttja pengar som till exempel enkronor för att få en ungefärlig vikt på ditt guld. Du får då ett hum om vad det kan röra sig om.

Låt oss utforska olika typer av vikter din våg kan mäta. Det är 31,1 gram i en troy ounce (ozt) och det finns 28 gram i en vanlig ounce (oz). Ädelmetaller som guld och silver vägs i troy uns (ozt). Mat och läkemedel vägs av vanliga uns (oz). Det finns 20 pennyweight (dwt) per troy ounce. Exempelpå konvertering : 20 pennyweight multiplicerat med 1.556 = 31,1 gram.

Du kan Google ädelmetall miniräknare som kan göra alla matematik för dig och kan bestämma det faktiska värdet av dina objekt. Genom att enkelt knappa in karat, markandspriset på guld samt vikt får du fram värdet.

Jag har valt att bespara er alla olika typer av formler för att räkna ut alla kombinationer, men ett exempel följer. Ett exempel för att räkna fram priset för guld när spotpriset är $1750,00 per troy ounce.

Dela 14 (14 k punkt) med 24 (24K är rent guld) och det ska vara lika. 583 som är lika med 58,3% rent guld innehåll. Du kan också frångå detta steg och använda det decimalsystem ovan som talar om procentandelen av guld.

Ta $1750,00 som du delar med 31,1, vilket ger $56.27 som är det 24k är värt. Med 583 ser vi att värdet på 1g är $32.81.

Om vi har många gram 14k multiplicera vi bara den $32.81 x mängden gram. Detta är verkliga marknadsvärdet på ditt guld.

Enkelt $1750,00 dividerat med 31,1 x.583 x 1 gram vilket ger $32.81


Problem med huden

      
Acne är vanligt hyproblem och ger ofta ärr. ance går att behandla på många sätt. Läkemedel finns i form av krämer och orala varianter. Olika former av finnar har olika typer av behandlingar.

De som drabbats av acne vill verkligen bara en sak - att ha klar och vacker hud. Många provar olika tvättar, krämer, salvor med mera för att få den fina hy de vill ha. För att lyckas behöver man dock förstå varför acne uppstår. Utrota orsakerna till din acne och du kan säga adjö till finnar och hej till vacker, klar och glödande hy.

Orsaker till Acne Vulgaris
För att hitta den bästa produkten måste du bestämma vad du hoppas att produkten kommer att kunna göra för dig. Minst antal biverkningar och bäst resultat är vad du behöver. Produkten ska lösa problemet med att varför acne uppstår, inte bara symptomen. Du vill nämligen inte att finnarna kommer tillbaka när du slutat använda produkten.

Först av allt, härstammar alla saker om kroppen från en välbalanserad kost. Det kommer inte att hjälpa dig att spendera massor med pengar på produkter om du inte tar hand om din kost. Drick mycket vatten vilket är bra för hyn oavsett, undvik godis i stor utsträckning med mera. Samtidigt, kan några hälsosamma livsmedel förvärra acne  på grund av födoämnesallergier. Till exempel har många människor hyproblem när man äter apelsiner. Olika livsmedel påverkar människor individuellt, och att hålla koll vad du ätit tillsammans med dina symtom kan vara till hjälp vid fastställandet av vilka livsmedel som du bör undvika. Plus du bör överväga kostnaden för dessa finnar-produkter.

Variation i det medfödda immunförsvaret av hyen predisposes finnar. Vissa individer har bättre nivåer av konstituerande, naturlig immunitet i hyen och vissa kan också ha ett mycket kraftfullt svar på yttre stimuli som vagt beror på ärftliga faktorer relaterade till överdriven androgen aktivitet i puberteten, som leder till steril inflammatorisk fenomen.

Tonåringar som vuxna får problem med finnar. Vuxna kvinnor är mer benägna att drabbas av acne än män. Vuxna män är högre risk i termer av permanenta ärr, orsakade av akneproblem. Tvärtemot vad de flesta tror, orsakas vuxenakne inte av dålig hygien. En del har mer aktiva körtlar än andra. Dessa körtlar producerar mer olja vilket ger baktier chansen att föröka sig. De flesta hyvårdsprodukter mot acne måste arbeta med bägge aspekter av vändningen, få bort oljan och att bli av med akne.

Utbuded av produkter mot finnar är stort. Varje typ av finnar har sin behandling. Upplever du en handfull pormaskar och whiteheads och några finnar? En lättare form av acne. Om det är bara några finnar med röda fläckar och ärrbildning, kanske då du lider av måttlig finnar. Du kan även ha svår acne om du har mycket och stora finnar över hela ansiktet. När du vet vilken grad av acne du har, blir det lättare att välja rätt produkt för just dig.

Finnar är mycket vanligt både hos tonåringar och vuxna. Det finns många produkter för att behandla acne, av vilka några rör den personliga hygienen. Tvål är vanligast. Många människor har funnit att några av de bästa lösningarna för tonårsfinnar finns i det egna hemmet. En annan är av de vanliga lösningarna för tonårsfinnar är vanligt saltvatten. Till exempel, svär vissa individer vid att både färsk citronjuice och tea tree olja är bra mot acne i tonåren. Sen finns självklart vanliga medel som man kan köpa.

Rosacea påverkar miljontals människor, de flesta av dem är över 30 år. Det verkar som ett rött utslag som är normalt begränsad till kinder, näsa, panna och haka. Rodnad åtföljs ofta av stötar och finnar. Blodkärlen kan också bli mer synliga på hyen. Blackheads är inte en del av rosacea. Det är vanligare hos kvinnor, men ofta allvarligare när den hittades i män. Vänster obehandlade, kan det orsaka svullnad i näsan och tillväxt av överskott vävnad, ett tillstånd som kallas rhinophyma. Eftersom behandlingen skiljer sig mellan acne vulgaris eller rosacea bör du uppsöka läkare.
       
Cystisk acne är en allvarlig form av acne vulgaris. Spridningen av inflammerad djup fraktur i ansikte och andra delar av kroppen. Detta beror, om blockering av porerna i huden också infekterade med bakterier. Cystisk acne är smärtsam, i många fall och kan ofta leda till ärrbildning i hyen. För behandling av cystisk akne finns det flera alternativ, inklusive naturliga huskurer, homeopatiska medel och antibiotika. För en ren klar hud krävs en bra acne-behandlingsmetod. Detta är en typ av hysjukdom. Generellt påverkas kvinnor i deras 20-årsåldern. Ungefär 25 procent av männen har acne-problem för kvinnor denna andel är högre. Ungefär 50 procent kvinnor drabbas av acne.

Acne är ett vanligt problem bland individer i alla åldrar, särskilt tonåringar. Kanske din hy har klarats upp och du är kvar med pinsamma ärr som du inte vet hur att bli av. Det kan påverka dig psykiskt såväl som känslomässigt. Lyckligtvis för dig finns det olika behandlingar för att avlägsna ärr från acne. Bär så lite kosmetika som möjligt. Fuktighetskrämer som är vattenbaserade och oljefria är att föredra. Välja produkter som är icke-komedogent eller icke-acnegenic. Ta bort sminket på kvällen.

Akne bör inte ignoreras. Alla från en ung person till en vuxen kan få finnar. Du bör hitta en lösning med detsamma istället för att vänta. Temat för proaktiv finnar lösning är att förhindra att hyen får acne. Det handlar mer om att förebygga här. Du kan lita på den. Det handlar främst om ett bra rengöringsmedel, ett bra sammandragande och en proaktiv lösning.

Microdermabrasion kan användas för att ta bort de övre hudlagren förbättra oegentligheter i ytan, konturer och generera ny frisk hud. Fotodynamisk terapi med blå våglängd av ljus kan vara till hjälp vid behandling av finnar också. Val av metod kan du diskutera med din hudterapeut eller läkare. Acne kan inte botas, men det går att kontrollera; rätt behandling hjälper dig att känna dig bättre, se bättre ut och kan förhindra ärr.